Wikiohjeet

Wikiohjeita: Edit-tilassa (eli painettuasi oikealta ylhäältä Edit-linkkiä) näet sivun alareunassa ohjeita ja linkkejä parempiin ohjeisiin. Tällä sivulla kerrotaan joitain tärkeimpiä asioita.

Sivun vanhat versiot

“History”-linkistä näet sivun aiempien versioiden muutokset. Jos haluat nähdä jonkin aiemman version sellaisenaan tai muokata sen koodia, toimi näin (ole varovainen! onko parempaa keinoa?): 1. restore this version (sen vanhan version kohdalla) 2. sitten voi katsella kyseistä versiota tai sen koodia ja vaikka kopioida koodin tai sen osia 3. restore this version sille äsken tuoreimmalle versiolle (jolloin tuo palautuu nykyversioksi).

Uudelleenohjaus eli sivun nimen synonyymit (redirect)

(:redirect PageName:)
Kun kirjoitat sivulle (esim. "Peruuttaminen") vain tämän, sivulle tuleva joutuu heti sivulle PageName (ei toimi, jos tuota sivua ei ole).
(:redirect PageName#anchor:)
Ohjaa ankkuriin "anchor" sivulla PageName (ilman ankkuria sivun alkuun).

Linkit

Edit-tilassa näet sivun alareunassa ohjeita linkeistäkin, siis esim. kirjoita tuplahakasulkuihin wikisivun nimi tai jokin URL, esim. [[Magia]].

Ankkuri - linkki tiettyyn paikkaan sivulla

Kirjoita [[#ankkurinnimi]] luodaksesi kyseiseen paikkaan "ankkurin". Kun haluat tehdä linkin, josta pääsee tuohon ankkuriin, kirjoita [[#ankkurinnimi|tästä pääset ankkuriin]] - tai jos linkki on eri sivulla, [[Wikiohjeet#ankkurinnimi|tästä pääset Wikiohjeet-sivulle ankkuriin]]. Näin voit vaikka lisätä sivun alkuun sisällysluettelon, josta klikkaamalla pääsee oikeaan kohtaan sivulla (esimerkki). Pitkät sivut tosin kannattaa usein pätkiä useammaksi sivuksi.

Hakusanojen lisääminen sivulle

(toimiiko tämä?)

(:keywords word1, word2, ...:)
Identifies keywords associated with the page. These are not displayed anywhere, but are useful to help search engines locate the page. (Essentially, this generates a <meta name='keywords' content='...' /> element in the output.)

Tarkemmin: http://www.pmwiki.org/wiki/PmWiki/PageDirectives

Word- tai HTML-dokumentista wikisivu

  • Word2PmWiki-ohjelma muuntaa Word-tiedoston wikisivuksi, jonka voi sitten kopioida tänne.
  • HTML-tiedoston voi kai avata selaimessa, kopioida siitä Word-dokumenttiin ja sitten toimia kuten yllä
    • Vaihtoehtoisesti voit käyttää ConvertHTML-makroa paitsi että se ilmeisesti pitäisi ensin asentaa tähän wikiin.
    • Jos löydä tmuita ratkaisuja tai kokeilet näitä, raportoi täällä.

Linkkejä

  • Lyhytohjeet epäteknisiä ohjeita tästä wikistä. Näissä ohjeissa neuvotaan lisää tämän wikin käytöstä ja kerrotaan mm., että kaikki tähän wikiin kirjoittamasi on CC0, siis sallit sen vapaan hyödyntämisen - ja saat itse hyödyntää vapaasti; sama koskee kuvia, joihin ei ole muuta merkitty.
Larp.fi 2.0