Ristiinpelaaminen

Ristiinpelaaminen (crossaaminen, crossplay) tarkoittaa sitä, kun naispelaaja pelaa mieshahmoa tai päinvastoin. Kannattaa tietysti huomata, että pelaaja tai hahmo voi myös olla sukupuolten väliltä / muunsukupuolinen / sukupuoleton.

Jos pelaaja esittää toiveen pelata tietyn sukupuolen hahmoa, toive on yleensä niin tärkeä, että PJ:n kannattaa se toteuttaa muiden toiveiden kustannuksella. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon tämän vaikutus vastapelaajien peliin. Esimerkiksi naisennäköisen naisen pelatessa mieshahmoa on yleensä hyvä käyttää tekopartaa tai -viiksiä; muusta on usein tullut peliä sekoittavia väärinkäsityksiä.

Jos pelaaja sanoo voivansa pelata kumpaa/mitä sukupuolta tahansa, hän saattaa silti pelata huomattavasti mieluummin tiettyä sukupuolta. Eräässä larpissa saattoi toivoa nais/mieshahmoa asteikolla 0-10, PJ kysyi varmuuden vuoksi kaikilta 5-ilmoittautuneilta, pelaavatko nämä kumpaakin ihan yhtä mielellään. Puolet vastasi, että mieluummin omaa sukupuoltaan. Näille ja kaikille alle 5:n verran merkinneille PJ sitten antoikin tällaisen hahmon, vaikka toisen pelaajista oli paha pula.

Lisätietoa: http://geekgirls.fi/wp/blog/2013/04/24/tytot-leikkii-poikia-crossplay-liveroolipeleissa/

Larp.fi 2.0