IlmoittautumisenPeruuttaminen

Tämä artikkeli käsittelee pelaajan ilmoittautumisen peruuttamista, myös PJ-näkökulmasta. Jälkimmäiselle voisi ehkä oman artikkelin Ilmoittautumisen peruuttaminen-PJ?. Tulisi myös tehdä artikkeli (koko) Larpin peruuttaminen?.

Miten perun ilmoittautumiseni larppiin

Jos perut pelisi, ilmoita peruutuksesta pelinjohdolle mahdollisimman aikaisin. Kerro syykin rehellisesti (mutta huomaavaisesti), siinä määrin kuin katsot voivasi. Siitä voi olla paljon apua pelinjohdolle myöhemmin, ja ehkä he keksivät ratkaisunkin.

Jos perut ilmoittautumisesi ennen kuin pelinjohto on aloittanut hahmojaon tekemisen, yleensä haitta pelinjohdolle on minimaalinen. Tällöin lieväkin syy voi ehkä olla hyvä syy.

Jos perut ilmoittautumisesi vasta hahmojaon jälkeen, haitta saattaa olla huomattavasti pelimaksua suurempi - tai sitten paljon pienempi. Ellei perumisesi ole välttämätöntä, kannattanee tiedustella ensin pelinjohdolta, olisiko peruutuksesta paljon haittaa. Haitan tosin voi yleensä kiertää hankkimalla samaan hahmoon sopivan pelaajan itsensä tilalle. Joskus kuitenkin on pakko vain perua.

Jos kuitenkin esimerkiksi saamasi hahmo on pahasti vastoin esittämiäsi hahmotoiveita, niin että et saa lainkaan sitä, mitä olet tilannut, tätä voi pitää pelinjohdon vikana. Tämä voi olla eettisesti hyväksyttävä syy perua ja jopa saada mahdollinen pelimaksunsa takaisin. Tällöinkin pelaajan tulisi ensin yrittää löytää pelinjohdon kanssa itselleen sopivampi hahmoratkaisu tai miettiä, voisiko viihtyä kyseisessä hahmossa.

Paitsi että myöhäinen peruminen voi aiheuttaa paljon töitä PJ:ille ja ongelmia pelille, se voi myös johtaa siihen, että muutkin PJ:t ovat nihkeämpiä ottamaan sinua peleihinsä.

Peruuttaminen ja pelimaksu

Peruuttaminen tai pelistä pois jääminen ei vapauta sinua pelimaksusta. Pelin sivuilla saatetaan jopa kertoa, että pois jäänyt maksaa enemmän kuin tavallinen osanottaja. Toisaalta aikaisin peruuttava tai sijaisen hankkiva saattaa vapautua maksusta (tai saada maksunsa takaisin, jos on jo maksanut), ks. Pelimaksu.

Linkkejä

Larp.fi 2.0