Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen larppiin. (Jos tämä venyy, tarvittaessa lisää larpinjärjestäjänäkökulman artikkeli Ilmoittautuminen-PJ?.) Vrt. Ilmoittautumisen peruuttaminen

Ilmoittautuminen

Jos olet hyvin epävarma, ehditkö johonkin larppiin, kannattaa kertoa se ilmoittautumisessaan tai lykätä ilmoittautumista odottaen parempaa tietoa.

Jos kuitenkin ilmoittaudut, merkitse larppi kalenteriisi (epävarmana), jottet varaa päälle muuta.

Mitä kirjoitan ilmoittautumiseen?

Ilmoittautuessa kannattaa yrittää tehdä selväksi, millaisissa hahmoissa viihtyy ja etenkin, millaisissa ei. Kannattaa myös kertoa, miten paljon voi joustaa toiveissaan - vai jääkö mieluummin ilman peliä. Kerro myös, jos tarvitset erikoisjärjestelyjä tai sinulla on kohonnut riski perua peli.

Jos sinulla on erittäin tärkeitä toiveita tai ongelmia, kirjoita ne vaikka isoin kirjaimin alkuun, ettei PJ unohda sitä tarkistaessaan kymmenettä kertaa, sopiiko jokin hahmo sinulle.

Jos ilmoittautumisesi on erittäin pitkä, moni pelinjohtaja vain tykkää siitä, kunhan kirjoitat alkuun lyhyen tiivistelmän ja erotat "pitkän version" siitä selkeästi, sillä pelinjohto ei välttämättä ehdi lukea jälkimmäistä, ainakaan tarkkaan. Kirjoita tärkein tiivistelmään.

Et päässytkään peliin?

Joihinkin peleihin saadaan kaikki halukkaat mahtumaan, osaan ei.

Jotkut pelaajat ottavat raskaasti sen, kun eivät pääse haluamaansa peliin. "Mikä minussa on vikana." Jos ilmoittautumisia on 60 ja paikkoja 40, tällaista vain tapahtuu. PJ ehkä otti 40 ensimmäistä tai valitsi kuhunkin hahmoon sopivan pelaajan ja 20 ei sattunut ilmoittautumistekstinsä tai muun perusteella olemaan tällainen. Tai ehkä ilmoittautumistekstisi kuulosti siltä, että peli tai hahmot eivät kelpaa sinulle.

Ensi kerralla voit painottaa alussa sitä, että sinulle kelpaa mikä hahmo tahansa. Tällöinkin kannattaa silti kertoa, miten pelaat ja millaisiin hahmoihin sovellut parhaiten, koska muuten voit olla se, joka ei ole sopivin mihinkään hahmoon.

Moneen peliin ilmoittautuu paljon enemmän naishahmon- kuin mieshahmonlarppaajia, joten 50-50-kirjoitettuihin peleihin nais(hahmon)pelaajien on vaikeampi päästä. PJ:ien kannattaisikin yrittää tehdä osa hahmoista sellaisiksi, että sukupuoli on helposti valittavissa tai hahmo on sukupuoleton, sekä usein kirjoittaa enemmän nais- kuin mieshahmoja. Vrt. Ristiinpelaaminen.

Katso myös

Linkkejä

Larp.fi 2.0